Dorthes opskrifter

Start dagen før!

75 g margarine
125 g sukker
1 dl sirup
1 dl vand
½ spsk stødt ingefær
½ spsk stødt kanel
½ spsk stødt nellike
1/4 spsk stødt kardemomme
½ spsk natron
425-500 g mel

Glasur:

175 g sigtet flormelis
½ tsk glycerin
1/4-½ dl æggehvide

Rør margarine med sukker og sirup så det bliver tykt og tilsæt vand. Bland krydderier og natron med mel og rør blandingen i dejen lidt ad gangen.

Ælt dejen igennem, tilæt evt. mere mel. Pak dejen madpapir og plasticpose og læg i køleskab natten over. Kan holde op til 1 uge. Rul dejen ud i et par mm tykkelse, udstik til figurer, læg på bageplade m papir og bag v. 200 gr i 4-5 min til de er gyldne. Afkøl på pladen et par minutter inden de flyttes over på en bagerist. Når de er helt kolde, pyntes de med glasur efter smag.

Rul meget tyndt ud!