Dorthes opskrifter

Ca. 2 kg oksetykstesg eller oksetyndsteg med krølfedt
groft salt
peber
ca. ½ liter bouillon

Sovs:
4 dl stegesky
1 spsk. mel
evt. kulør

Rids stegen som en flæskesteg. Gnid med salt og peber. Læg den på risten over bradepanden og brun den i ovnen ved meget stærk varme 250 gr i et kvarters tid. Hæld varm bouillon eller vand ved og lad stegen stege ved svag varme 160 gr i 1,25 - 1,5 time. Dryp af og til med stegeskyen. Si skyen fra bradepanden og lad den stå lidt, skum den for fedt og mål den, det kan være nødvendigt at supplere med mere bouillon. Bring skyen i kog. Rør eller ryst melet glat med vand og rør denne jævning i skyen. Lad sovsen koge ved svag varme 5-6 min. Smag til med salt og peber og farv ev.t med lidt kulør. Lad stegen stå 5 - 10 min før du skærer den i skiver. 

Server med kogte kartofler og surt og evt. glaserede løg. Man kan også servere halve skrællede kartofler til, som har ligget i ovnen sammen med kødet, dryp også dem med stegeskyen.