1 kg kalveculotte
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
salt og peber
Varm grillen op til ca. 250 gr. Rens kødet for sener på undersiden, rids fedtet i tern, pas på ikke at ridse ned i kødet. Vend culotten i olie, salt, peber og hvidløg. Steg kødet af ved høj direkte varme på alle sider, så den får en flot stegeskorpe. Derefter flyttes stegen til indirekte varme og temperaturen sænkes til ca. 180 – 200 gr. Lad nu stegen få omkring 30 – 40 min efter størrelse og tykkelse. Kernetemperatur 54-56 gr hvis den skal være rosa. Brug stegetermometer, det giver bedst resultat. Tag stegen ud og lad den hvile i ca. 15 min, let tildækket inden den skæres ud.
Start med at skære den smalle ende, ca. halvvejs vendes kødet og skær den modsatte vej. Skær mod kødfibrene.
Server med f.eks. ovnbagte rodfrugter, salat og bearnaise